NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Modul Navibe GB737 nie dziala

Wszystko o współpracującymi z telefonami modułami GPS

Modul Navibe GB737 nie dziala

Postprzez kiler113 » 17 sierpnia 2009, o 14:10

Witam

mam taki problem ze przez wlasna glupote chyba rozwalilem modul gps

mam w samochodzie kable do CB prosto z akumulatora poprowadzone i zrobilem tak ze podlaczylem do nich nawigacje bo myslalem ze tak bedzie dobrze dzialala zeby nie zabierac miejsca w gniezdzie zapalniczki

Potem sie zorientowalem ze to jest inne napiecie niz w zapalniczce i teraz modul nie dziala :mur:

jak podlacze pod gniazdo zapalniczki to bateria sie laduje ale modul juz sie nie wlacza

Jest jakis ratunek dla niego czy moge go wywalic juz a sobie palnac w leb??? :cisza: :cisza: :mur: :mur:
kiler113
1%
1%
 
Posty: 8
Dołączył(a): 13 sierpnia 2009, o 19:49
Mod.tel.: E 61i
    UbuntuFirefox

Re: Modul Navibe GB737 nie dziala

Postprzez djtonka » 17 sierpnia 2009, o 15:31

kiler113 napisał(a):Potem sie zorientowalem ze to jest inne napiecie niz w zapalniczce i teraz modul nie dziala


A skad taka wiedza?
Po drugie , te kable od akumulatora podlaczyles do czego, w sensie jakiej czesci ? Mam roumiec ze do ladowarki samochodowej?
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    unknownOpera

Re: Modul Navibe GB737 nie dziala

Postprzez kiler113 » 17 sierpnia 2009, o 17:29

bo w zapalniczce jest 3.7V a w akumulatorze 12V

kable ladowarki przecialem, zrobilem konektory na obu koncach zeby je podlaczac bez problemu i wtedy do kabli od akumulatora podlaczylem czesc ladowarki z koncowka mini USB a ja do Modulu
kiler113
1%
1%
 
Posty: 8
Dołączył(a): 13 sierpnia 2009, o 19:49
Mod.tel.: E 61i
    WindowsSafari

Re: Modul Navibe GB737 nie dziala

Postprzez djtonka » 17 sierpnia 2009, o 18:01

kiler113 napisał(a):bo w zapalniczce jest 3.7V a w akumulatorze 12V

kable ladowarki przecialem, zrobilem konektory na obu koncach zeby je podlaczac bez problemu i wtedy do kabli od akumulatora podlaczylem czesc ladowarki z koncowka mini USB a ja do Modulu

No tak,pomijajac fakty, ze Twoja wiedza o instalacji elektrycznej w samochodzie jest znikoma i na dodatek dzielisz sie nia to w skutek tego usmazyles nawigacje. W najlepszym przypadku poszedl obwod zabezpieczajacy.nie wiem skad takie pomysly, zeby ominac ladowarke i w piac sie bezposrenio pod akumulator? Wystarczylo przylutowac zasilanie do wtyczki od ladowarki i cieszyc sie wolnym gniazdem zapalniczki. A tak to..trzeba kupic nowa
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    unknownOpera


Powrót do Moduły GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość