NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

N95 i przenośny moduł GPS ?

Wszystko o współpracującymi z telefonami modułami GPS

N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez LaserGlogow » 5 września 2008, o 14:24

Chciałbym kożystać całkowicie bezpłatnie z nawigacji. Wbudowany moduł i mapy Noki są ok ale pobiera mi opłaty za znalezienie, szczególnie dużo bieże jak łączy z 3G lepiej jest jak z GPRS ale tak czy inaczej - to kosztuje.

Szukałem dobrego rozwiązania i natknąłem się na chyba najlepsze rozwiązanie Moduł GPS Bloototh wtedy mam za free i kożystam z lepszej jakości map :)

No ale dobra... jaki moduł mam kupić ? Chce kupić coś do 100zł minimalnie może wyskoczyć poza ten próg jeżeli będzie tego warty.

Mam nadzieję że mi pomożecie wybrać coś odpowiedniego :)

Najbardziej odpowiada mi model http://allegro.pl/item428276825_gps_24_ ... aniej.html ze względu oczywiście na cenę bo na reszcie się nie znam.

Ale czekam na wasze opinie i propozycje :)

Również interesuje mnie propozycja mapy z dobrym pokryciem :) co proponujecie ?

Zależy mi na czasie :)

pzdr
LaserGlogow
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 września 2008, o 14:17
    WindowsVistaMSIE7

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez Kavior » 5 września 2008, o 14:36

LaserGlogow napisał(a):(...)co proponujecie ?(...)



Proponujemy...
Avatar użytkownika
Kavior
20%
20%
 
Posty: 50
Dołączył(a): 12 lipca 2007, o 16:23
Lokalizacja: Gdynia
Mod.tel.: E51 N73
FW: 200.34.36
    WindowsXPFirefox

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez LaserGlogow » 5 września 2008, o 14:37

Niestety nic nie znalałem żeby był temat jaki moduł najlepszy i tani albo jaki do n95 :P
LaserGlogow
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 września 2008, o 14:17
    WindowsVistaMSIE7

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez tomalo » 5 września 2008, o 14:41

a po co kupować dodatkowy moduł ???
wystarczy wyłączyć AGPS i już nie będzie pobierał danych przy ustalaniu pozycji...
Tyle, że będzie dłużej ustalał pozycję.

a co do nawigacji to jest odpowiedni dział do poczytania :)
tomalo
40%
40%
 
Posty: 211
Dołączył(a): 23 lutego 2007, o 21:03
Mod.tel.: E52
FW: 52.003
    WindowsXPFirefox

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez nismo » 5 września 2008, o 15:15

LaserGlogow, nie wiem skąd pomysł żeby kupować dodatkowy odbiornik do N95 skoro takowy jest wbudowany w telefon. Opłaty są pobierane pewnie ze względu na włączoną funkcję AGPS - jak wyłączyć znajdziesz na forum. Co do programów to poczytaj wątki w dziale Nawigacja S60.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez temp333 » 5 września 2008, o 15:29

LaserGlogow napisał(a):Szukałem dobrego rozwiązania i natknąłem się na chyba najlepsze rozwiązanie Moduł GPS Bloototh wtedy mam za free i kożystam z lepszej jakości map :)


To nie modul GPS pobiera dane(i co za tym idzie pienaidze), ale program. Korzystaj z takiego, ktory nie sciaga mapy niz z internetu, tylko ma je zainstalowane na karcie pamięci(Garmin, Route66...). Wylacz tez A-GPS, bo pobiera kase przy lapaniu sygnalu. Po tym zabiegu sygnal bedziesz lapal jakies 4 minuty, ale za to nic nie zaplacisz.
temp333
60%
60%
 
Posty: 591
Dołączył(a): 13 września 2007, o 16:33
Mod.tel.: T630
    WindowsXPOpera

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez LaserGlogow » 5 września 2008, o 19:44

A jaką mapę sobie wgrać by działała w N95
LaserGlogow
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 września 2008, o 14:17
    WindowsVistaFirefox

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez LaserGlogow » 5 września 2008, o 19:46

A jaką mapę sobie wgrać by działała w N95 z wbudowanym GPS ? i jak wgrać ?

i jak wyłączyć to A-GPS ?
LaserGlogow
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 5 września 2008, o 14:17
    WindowsVistaFirefox

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez nismo » 8 września 2008, o 08:56

A jaką mapę sobie wgrać by działała w N95 z wbudowanym GPS ? i jak wgrać ?

Większość programów działa z wbudowanym modułem GPS. Zerknij do działu Nawigacja S60 i poczytaj przyklejone wątki.

i jak wyłączyć to A-GPS ?

Poczytaj np ten wątek.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez Kojec » 30 stycznia 2009, o 23:00

Witam, a ja mam taki problem że wbudowany odbiornik w N95 pierwszej wersji łączy mi po ok. 6 godzinach działania GARMINA a wiadomo jak to żre baterie :/ Co zrobić ładniej to działało?? Jakie są nawigacje prócz garmina?? Prosze o jakąś pomoc i może linki gdzie znajde inne inst. nawigacji, Dzieki z góry :-)
Kojec
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 5 listopada 2008, o 22:24
Mod.tel.: N95
    WindowsXPFirefox

Re: N95 i przenośny moduł GPS ?

Postprzez matchojs85 » 30 stycznia 2009, o 23:02

To nie temat na takie pytania.
Zresztą wątek nieaktywny. Zamykam.
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    unknownOpera


Powrót do Moduły GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość