NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Wszystko o współpracującymi z telefonami modułami GPS

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez nckPOL » 21 lutego 2008, o 00:47

w takim razie będę musiał zmienić telefon! I teraz rodzi się kolejne pytanie czy jest możliwość zmniejszenia szansy że znów trafie na kiepski model? Czy te wersje z nseries z tylu są pewniejsze czy nie ma to wpływu na jakość telefonu? Najpewniejszy byłby 8gb ale na niego mnie nie stać :P :/
nckPOL
10%
10%
 
Posty: 25
Dołączył(a): 3 lutego 2008, o 19:18
    SymbianOSunknown

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez misiek88 » 21 lutego 2008, o 01:29

Te z Nseries na klapce to maja podobno lepszy slider... (chociaz u mnie [telefon ma jakby nie bylo nieco ponad pol miesiaca] juz sa luzy na sliderze) Watpie zeby byla jakas roznica z modulem gps... Najlepiej postaraj sie juz na miejscu sprawdzic czy wszystko dziala tak jak dzialac powinno. Ale po co zmieniac telefon odrazu... jak masz gwarancje to przejdz sie do serwisu... napewno cos ci powiedza.
misiek88
10%
10%
 
Posty: 37
Dołączył(a): 10 grudnia 2005, o 18:57
Lokalizacja: zza rogu
    WindowsXPFirefox

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez nckPOL » 21 lutego 2008, o 09:08

z gwarancją jest taki problem że nie mam w niej wpisanego imei telefonu i nie posiadam dowodu punpa z nim zatem jest nieważna:/ qrcze ale u mnie ceny n95 są kosmiczne a na allegro ciezko cokolwiek sprawdzic :/
nckPOL
10%
10%
 
Posty: 25
Dołączył(a): 3 lutego 2008, o 19:18
    WindowsXPAvantBrowser

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez misiek88 » 21 lutego 2008, o 13:57

Idz do serwisu moze cos uda sie zrobic... moze chociaz jakas diagnostyke zrobia.
misiek88
10%
10%
 
Posty: 37
Dołączył(a): 10 grudnia 2005, o 18:57
Lokalizacja: zza rogu
    WindowsXPFirefox

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez nismo » 21 lutego 2008, o 14:38

nckPOL napisał(a):qrcze ale u mnie ceny n95 są kosmiczne a na allegro ciezko cokolwiek sprawdzic :/
Nie patrz na ceny w sklepach tylko udaj się do jakiegoś komisu albo budki GSM i tam zobacz jakie ceny.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez michał84 » 27 marca 2008, o 14:10

w jednym z wątków na tym forum wyczytałem że wewnętrzna antena może nie łączyć, jest połączona sprężynową blaszką i możliwe że jej podgięcie pomoże. Sam może kiedyś zbiorę się na odwagę i spróbuję to zrobić. W mojej N95 gps nie chodzi nawet tak źle ale mógłby lepiej. Sam nie wiem, może też dokupie zew odbiornik na bt, w końcu i do laptopa też by był.
Poza tym chcę zdementować potrzbe połączenia z siecią w czasie kożystania z gps. Jaka normalna nawigacja korzysta z sieci? Żadna! To jest tylko po to żeby naprzykład nokia maps (tylko ten program pyta o połączeni z siecią) ściągał mapy jak trafi na niepokryty obszar, natomiast jak mamy wgrane mapy to i on nie potrzebuje sieci.

Pozdrawiam
michał84
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 19 stycznia 2008, o 19:47
    WindowsXPMSIE7

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez michał84 » 27 marca 2008, o 14:11

a to z tą blaszką by troche tłumaczyło że jednym chodzi całkiem całkiem a innym nie
michał84
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 19 stycznia 2008, o 19:47
    WindowsXPMSIE7

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez nismo » 27 marca 2008, o 14:12

Jaka normalna nawigacja korzysta z sieci? Żadna! To jest tylko po to żeby naprzykład nokia maps (tylko ten program pyta o połączeni z siecią) ściągał mapy jak trafi na niepokryty obszar, natomiast jak mamy wgrane mapy to i on nie potrzebuje sieci.
Mylisz się. Żeby przyspieszyć połączenie z satelitami w telefonach dodano funkcję AGPS (w PDA nazywa się to bodajże Quickfix), która polega na połączeniu z internetem i odebraniu informacji o aktualnym położeniu satelit. W ten sposób GPS szybciej łączy się z satelitami ponieważ wie gdzie one aktualnie się znajdują.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc

Postprzez huuudy » 2 czerwca 2009, o 19:14

Mam problem;/ gdyż
zaznaczam:
- Wspomaganie GPS
- Zintegrowany GPS
- Bazująca na sieci

a w GPSie wyskakuje mi brak połączenia;/

a bez tego moj GPS łapie tylko jedna żółtą kreske (ktora non stop miga)

pomocy:(
huuudy
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 maja 2009, o 23:43
Mod.tel.: n95
    WindowsVistaFirefox

Poprzednia strona

Powrót do Moduły GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron