Hosting sponsoruje: ![]() GRIN3 - polskie fonty Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com OpenMobile on Facebook
|
[N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyc
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycw takim razie będę musiał zmienić telefon! I teraz rodzi się kolejne pytanie czy jest możliwość zmniejszenia szansy że znów trafie na kiepski model? Czy te wersje z nseries z tylu są pewniejsze czy nie ma to wpływu na jakość telefonu? Najpewniejszy byłby 8gb ale na niego mnie nie stać
![]() ![]()
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycTe z Nseries na klapce to maja podobno lepszy slider... (chociaz u mnie [telefon ma jakby nie bylo nieco ponad pol miesiaca] juz sa luzy na sliderze) Watpie zeby byla jakas roznica z modulem gps... Najlepiej postaraj sie juz na miejscu sprawdzic czy wszystko dziala tak jak dzialac powinno. Ale po co zmieniac telefon odrazu... jak masz gwarancje to przejdz sie do serwisu... napewno cos ci powiedza.
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycz gwarancją jest taki problem że nie mam w niej wpisanego imei telefonu i nie posiadam dowodu punpa z nim zatem jest nieważna:/ qrcze ale u mnie ceny n95 są kosmiczne a na allegro ciezko cokolwiek sprawdzic
![]()
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycIdz do serwisu moze cos uda sie zrobic... moze chociaz jakas diagnostyke zrobia.
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycNie patrz na ceny w sklepach tylko udaj się do jakiegoś komisu albo budki GSM i tam zobacz jakie ceny. Pozdrawiam,
nismo
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycw jednym z wątków na tym forum wyczytałem że wewnętrzna antena może nie łączyć, jest połączona sprężynową blaszką i możliwe że jej podgięcie pomoże. Sam może kiedyś zbiorę się na odwagę i spróbuję to zrobić. W mojej N95 gps nie chodzi nawet tak źle ale mógłby lepiej. Sam nie wiem, może też dokupie zew odbiornik na bt, w końcu i do laptopa też by był.
Poza tym chcę zdementować potrzbe połączenia z siecią w czasie kożystania z gps. Jaka normalna nawigacja korzysta z sieci? Żadna! To jest tylko po to żeby naprzykład nokia maps (tylko ten program pyta o połączeni z siecią) ściągał mapy jak trafi na niepokryty obszar, natomiast jak mamy wgrane mapy to i on nie potrzebuje sieci. Pozdrawiam
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczyca to z tą blaszką by troche tłumaczyło że jednym chodzi całkiem całkiem a innym nie
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycMylisz się. Żeby przyspieszyć połączenie z satelitami w telefonach dodano funkcję AGPS (w PDA nazywa się to bodajże Quickfix), która polega na połączeniu z internetem i odebraniu informacji o aktualnym położeniu satelit. W ten sposób GPS szybciej łączy się z satelitami ponieważ wie gdzie one aktualnie się znajdują. Pozdrawiam,
nismo
Re: [N95] GPS-widzi satelity,ale moze sie z nimi polaczycMam problem;/ gdyż
zaznaczam: - Wspomaganie GPS - Zintegrowany GPS - Bazująca na sieci a w GPSie wyskakuje mi brak połączenia;/ a bez tego moj GPS łapie tylko jedna żółtą kreske (ktora non stop miga) pomocy:(
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4