NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Wszystko o współpracującymi z telefonami modułami GPS

NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez tatamarcela » 2 grudnia 2007, o 21:25

witam,
znalazlem na allegro wlasnie taki sprzet -> NAVIBE GB337 Nowoczesny 48 kanałowy chipset MStar.
czy ktos mial do czynienia z powyzszym modelem gps?? czy to jest nowy produkt NAVIBE??
pozdr.
tatamarcela
1%
1%
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 września 2007, o 22:15
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez onkyo3 » 7 grudnia 2007, o 19:20

Witam ,właśnie dzisiaj miałem możliwość sprawdzić jak działa NAVIBE 337 wraz z nokią E50.Tom tom v6 poprostu jest zajefajna,dokładność według mnie perfekcyjna.Jest to mój pierwszy moduł GPS ale szczerze polecam.
onkyo3
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 7 grudnia 2007, o 19:06
    WindowsXPMSIE7

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez TaO » 7 grudnia 2007, o 22:18

tatamarcela, tak to nowy produkt, nie wiadomo zbytnio o nim
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dzarek » 7 grudnia 2007, o 22:24

szkoda tylko że na http://www.navibe.com/ nic o nim nie piszą :]
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez TaO » 7 grudnia 2007, o 23:15

tak samo bylo z 737 i 735, najpierw trafil do sklepow a pozniej na strone, no ale to zawsze moze byc podrobka 737
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez onkyo3 » 8 grudnia 2007, o 01:16

Jeśli to ma być podróbka to i tak działa bez problemu.Jadąc w wawie z czerniakowskiej na bródnoreagowała wręcz natychmiast a gdy olałem wsazówki navi i dałem dyla w inną strone niż chciała navi dosłownie po trzech metrach mialem nowy namiar na dojazd do domu bez głupich komunikatów typu "zawróć ".Reakcja była w namierzaniu natychmiastowa.Z tego co słyszałem o kpl. systemach nawigacji nie było żadnego szaleństwa po drodze ani omyłek w śledzeniu satelity.Dla mnie 5 na 5 przynajmniej w mieście.Będą góry sprawdzę w trasie :-)
onkyo3
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 7 grudnia 2007, o 19:06
    WindowsXPMSIE7

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez TaO » 8 grudnia 2007, o 01:20

onkyo3, to że navi ci wyliczylo inna trase to zalezy od programu a nie od sprzetu :P a moglbys dac skrina ze zlapanego fixa ?
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez tatamarcela » 8 grudnia 2007, o 01:42

zastanawiajace jest jednak to, ze ten nowy model 337 jest tylko o kilka zlotych drozszy od starszego sprawdzonego modelu 735. jest to troche zastanawiajace, tym bardziej, ze ma on inny nowy chipset.
czy ktos moglby wypowiedziec sie o stronie techniczej tego chipsetu??
tatamarcela
1%
1%
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 września 2007, o 22:15
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez TaO » 8 grudnia 2007, o 03:44

tatamarcela, biorac pod uwage dane techniczne to jest on porownywalny do czipa SS3 ale troszke silniejszy (ss3 ma sygnal na poziomie -158, Mtek -161) ale za to ma mozliwosc polaczenia sie z 48 satelitami co w praktyce nam nic nie daje bo i tak maksymalnie mozemy widziec 12. Navibe 337 posiada tez troszke inny srodek, Bluetooth 2.0, szybkość przesyłu danych 57600 bps (735 - 9600 bps). 337 posiada tez automatyczny wylacznik tj. gdy nie odpowiada urzadzenie BT dluzej niz 10 min (nie nastepuje przesyl danych) wylacza sie.

Tak by sie prezentowal w skrocie ten modul GPS, wydaje mi sie ze cena jest taka ze wzgledu na to ze czip nie jest zbyt popularny i wykupienie licencji na niego nie kosztowalo koszmarne pieniadze, w dodatku nie dodaja ladowarki sieciowej a tylko samochodowa (choc wtyk ladowarki jest na USB, wiec od biedy nawet za pomoca kompa mozna naladowac albo dokupic przejsciowke usb->zasilacz sieciowy).

Szczerze powiem ze zastanawiam sie pomiedzy 735 a 337, jutro zamawiam wiec mam jeszcze chwile czasu na rozmyslanie ;)
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez tatamarcela » 8 grudnia 2007, o 12:16

TaO, jesli twoj wybor padnie na 337 to czekamy na recenzje.
tatamarcela
1%
1%
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 września 2007, o 22:15
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez TaO » 8 grudnia 2007, o 21:20

tatamarcela, o ile padnie na ten odbiornik :/ Nie jestem zbyt przekonany do tego odbiornika, nie dlatego ze nie ma o nim info dokladnych bo sa... ale nie ma sprawdzonych opinii, zadnych recenzji. Fakt mozna tlumaczyc to tym ze to nowy odbiornik. Jednak powinny byc chociaz jakies opinie użytkowników na temat tego odbiornika, a tu nic :/
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez gazgul » 2 stycznia 2008, o 05:03

do Uniek>
czy sprawdzałeś moduł z np. nokia maps? jestem ciekaw czy działa i jak się sprawuje bo mam zamiar kupić moduł do 6120c
gazgul
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 31 grudnia 2007, o 03:40
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez kubel » 4 stycznia 2008, o 18:35

Witam, zakupiłem navibe gb337 na allegro czekam na przesyłkę. Jak rozpakuje i przetestuje to zdam relacje nokia e51 + navibe gb337. Pozdrawiam.
kubel
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 maja 2007, o 11:28
Lokalizacja: Elbląg
    WindowsXPOpera

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Coruptor » 4 stycznia 2008, o 19:35

Posiadam Odbiornik GPS Navibe GB337 i moja opinia jest nienajlepsza trzeba dlugo czekac na sygnal :kwasny: czasami w ogóle nie łapie :szok: . Ostatnio stałem na dworze przez około 30 min i nic ( otwarty teren )
Coruptor
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 czerwca 2007, o 14:36
    WindowsXPMSIE7

Następna strona

Powrót do Moduły GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron