NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Wszystko o współpracującymi z telefonami modułami GPS

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dzarek » 7 stycznia 2008, o 20:58

mi natomiast sprawuje się świetnie
do tego przeszedł niezamierzony test spędzając 5 dni na parapecie :rotfl:
nadal działa super :)
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    SuseFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez kubel » 9 stycznia 2008, o 20:10

Witam, wykonałem test odbiornik działa znakomicie. Nokia E51 + Navibe gb 337. Trasa Gdańsk - Elbląg, zainstalowany tomtom 6.02 Polecam z czystym sumieniem. Na początku długo łapał sygnał ale teraz jest wszystko ok. Pozdrawiam.
kubel
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 maja 2007, o 11:28
Lokalizacja: Elbląg
    WindowsXPOpera

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Szajbusek » 12 stycznia 2008, o 21:49

No powiem że mam ten odbiornik od kilku dni, i w porównaniu z jego poprzednikiem jakiś NO NAME z Sirf Star III jest o niebo szybszy, a co więcej praktycznie nigdy nie gubi sygnału. Nawet jak byłem pod wiadyktem, gdzie ten stary zawsze gubił na chwile sygnał ten Navibe działał normalnie. Potrafi złapać sygnał w budynku( nad nim tylko płaski strop) choś trwa to nieco dłużej. Ja osobiście wystawiam mu 5/5 w porównaniu z Sirf Star III.
Szajbusek
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 stycznia 2008, o 21:40
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez egregor » 14 stycznia 2008, o 12:58

Ja rowniez z czystym sumieniem moge polecic ten modul. Okolo 1 min potrafi sie laczyc na samym poczatku, ale pozniej juz smiga ze hej. Dobiera alternatywne trasy jesli skreci sie nie w ta ulice co trzeba. Za ok 150 zl chyba nic lepszego nie da sie zlapac. Zastanawia mnie tylko, jak radzic sobie z zasilaniem, skoro przy dluzszej trasie zarowno telefon jak i sam modul moga sie rozladowac, a gniazdo zapalniczki jest tylko jedno :)
egregor
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 stycznia 2008, o 12:54
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Daniel66 » 14 stycznia 2008, o 18:47

Pomożcie. Którego wybrać: 337,735,737. Proszę o wypowiedzenie se osób użytkujące poszczególne modele. Chcuałbym aby chodziło na Noki N70 i lapku z Vistą. Pozdr
Daniel66
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 października 2007, o 14:41
    WindowsVistaFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Caporeira » 16 stycznia 2008, o 00:34

337 jest czulszy od ss3 w pomieszczeniach zamkniętych lepiej łapie sygnał niż ssIII ale bateria 8-9godzin trzyma no i warty jest swej ceny
Caporeira
1%
1%
 
Posty: 21
Dołączył(a): 18 czerwca 2007, o 09:58
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Daniel66 » 16 stycznia 2008, o 01:32

A nie lepszy jest 735? Bo ma wymienna baterię i 2 ładowarki?
Daniel66
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 października 2007, o 14:41
    WindowsVistaFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez egregor » 16 stycznia 2008, o 15:56

Btw, a probowaliscie ladowac go z kabla USB z komputera? Bo do tego 337 jest tylko ladowarka pod zapaliczke w aucie.
egregor
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 stycznia 2008, o 12:54
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez Daniel66 » 16 stycznia 2008, o 16:30

no właśnie...Ładowarka się przydaje także sieciowa.Jeśli chcesz to masz linka na allegro - 15 zeta ładowarka
http://www.allegro.pl/item295129756_lad ... b_735.html
Daniel66
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 października 2007, o 14:41
    WindowsVistaFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dzarek » 16 stycznia 2008, o 17:29

egregor, da się :) działa również ładowarka od słuchawek jabry :)
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    SuseFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez egregor » 16 stycznia 2008, o 17:54

wlasnie podpialem kabel usb i mam pomaranczowe swiatlo, to znaczy ze laduje?
egregor
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 stycznia 2008, o 12:54
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dzarek » 16 stycznia 2008, o 19:34

egregor, tak :)
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    SuseFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dav33d » 9 lutego 2008, o 18:53

Kupiłem jakiś miesiąc temu na allegro. Poprzednio miałem stary model navibe GB621 i zaskoczyło mnie, że GB337 inaczej sygnalizuje pracę (w starym diody migały jak szukało zasięgu, tu migają dopiero jak jest zasięg). W porównaniu ze starym modelem wypada rewelacyjnie - jest bardziej precyzyjny, łatwiej i szybciej znajduje satelity. Większa dokładność naprawdę pomaga na skrzyżowaniach, bo dokładnie widać czy już teraz trzeba skręcić czy 10m dalej :)
Avatar użytkownika
dav33d
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 28 stycznia 2008, o 11:56
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez roofman » 21 lutego 2008, o 17:27

Hmm.. a ja kupiłem navibe337 i mam mieszane uczucia... Dokładnie jakieś 3 godziny temu listonosz przyniósł paczkę. W budynku - zero satelit, na parapecie na zewnątrz - 2 satelity i brak możliwości wyznaczenia współrzędnych w TT. Nie wiem czy trafił mi się jakiś uwalony czy jestem akurat w takim dziwnym miejscu... Szkoda że nie mam możliwości porównania z jakimś innym GPSem... Potestuję jeszcze podczas powrotu.
roofman
1%
1%
 
Posty: 9
Dołączył(a): 28 grudnia 2007, o 14:35
    WindowsXPFirefox

Re: NAVIBE GB337 na chipsecie MStar

Postprzez dzarek » 21 lutego 2008, o 18:18

dwie satelity po prostu nie wystarczą do określenia pozycji...
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    SuseFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Moduły GPS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron