NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Wszystko o aplikacjach i grach dostępnych dla telefonów S60v3. W tym dziale rozmawiamy również o programach na PC wspomagających zarządzanie telefonem etc.

[S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez RaggaTwins » 28 stycznia 2009, o 16:45

Witam

Mam bardzo dziwny problem, mianowicie.

Mam w domu router firmy Dlink model DI-524 i lacze sie za jego pomoca z internetem przez N95. Chcialem przetestowac jak bedzie mi odtwarzac filmiki w youtube i lipa.. Wpisuje adres strony, wybieram filmik ktory chcialbym ogladnac, pokazuje mi sie napis: Łączenie pozniej Ładowanie i pasek ładowania stoi w miejscu w ogole sie nie rusza. Spróbowałem tego w szkole, polaczylem sie tez przez router i o dziwo odrazu pasek ładowania sie ruszyl i wlaczyl mi sie filmik.

I tu sie pojawia moje pytanie. Czym to moze byc spowodowane ze u siebie w domu nie moge ogladac a np w szkole moge? Mial ktos moze kiedys podobny problem?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!
RaggaTwins
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 listopada 2008, o 18:05
Mod.tel.: N95
FW: ??
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez szerszen240v » 28 stycznia 2009, o 17:18

może po prostu masz wolny internet, a próbowałeś dłużej poczekać? ewentułalnie może być wina Twojego routera :]
Zapraszam na mojego Chomika :)
szerszen240v
Moderator
Moderator
 
Posty: 3085
Dołączył(a): 17 lutego 2008, o 15:20
Mod.tel.: 3G 16GB E61
    WindowsXPOpera

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez RaggaTwins » 28 stycznia 2009, o 17:29

wolny internet? moj ISP to Chello UPC wiec nie mam wolnego. Wina mojego routera.. domyślam się ale konkretnie co jest z nim nie tak..
RaggaTwins
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 listopada 2008, o 18:05
Mod.tel.: N95
FW: ??
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez dzarek » 28 stycznia 2009, o 19:28

nie przepuszcza cos na portach :?:
ustaw sobie IP telefonu jako DMZ
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez RaggaTwins » 28 stycznia 2009, o 20:08

DMZ? co to znaczy? i jak to ustawic?
RaggaTwins
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 listopada 2008, o 18:05
Mod.tel.: N95
FW: ??
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez Magik » 28 stycznia 2009, o 20:11

Przekieruj wszystkie porty na komórkę.

dmz - demilitaryzacja
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez omerx » 28 stycznia 2009, o 20:38

W sumie to mam ten sam problem.
Real player nie łaczy mi filmikow z YT przez WLAN w domu.
Byłem pewien ze to wina routera ale nie wiedziałem gdzie jest haczyk :]
No wiec jestem w ustawieniach routera:
Advanced Settings --> Forwarding --> DMZ
i tu mam: Current DMZ Status jest zaznaczone na: Disable
a pod tym mam : DMZ Host IP Address: i sa same zara.

I teraz co ? zaznaczam na Enable i wpisuje IP ?
ale które IP ?
SEX jest jak NOKIA - connecting people ;)
Avatar użytkownika
omerx
90%
90%
 
Posty: 1795
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 16:59
Lokalizacja: Leszno
Mod.tel.: N95-8GB
FW: v35.0.001
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez misieek » 28 stycznia 2009, o 21:02

Mi też nie, nie chce mi się sprawdzać czy DMZ pomoże ponieważ wole tą funkcje przeznaczyć na ip serwera ;)
Avatar użytkownika
misieek
40%
40%
 
Posty: 225
Dołączył(a): 9 marca 2008, o 13:35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Mod.tel.: Nokia N82
FW: 31.0.016H
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez RaggaTwins » 28 stycznia 2009, o 21:54

misieek napisał(a):Mi też nie, nie chce mi się sprawdzać czy DMZ pomoże ponieważ wole tą funkcje przeznaczyć na ip serwera ;)


DMZ pomogło ;) teraz mi filmiki działają ;)

@omerx: musisz dopisac koncówke IP taką, jaką posiada Twój fon łączać sie przez router. Najlepiej wpisac jego (telefonu) adresowi MAC nadać statyczne IP w zakladce DHCP.
RaggaTwins
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 listopada 2008, o 18:05
Mod.tel.: N95
FW: ??
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez misieek » 28 stycznia 2009, o 23:41

A może ktoś powiedzieć na jakim porcie to działa? Tym co są ustawienia RP? Bo bym ten jeden odblokował dla ip telefonu
Avatar użytkownika
misieek
40%
40%
 
Posty: 225
Dołączył(a): 9 marca 2008, o 13:35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Mod.tel.: Nokia N82
FW: 31.0.016H
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez dzarek » 29 stycznia 2009, o 02:02

diagnoza się udała, nie jest ze mną jeszcze tak źle... teraz wystarczy znaleźć w google porty na których działa youtube i ustawić przekierowanie dla protokołu UPD :D
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez omerx » 29 stycznia 2009, o 13:44

Ja sobie odpuszczam ;/ sknocilem coś bo chcialem sobie loging zmienic w logowaniu do routera i cos poszło nie tak i teraz nie moge dostac sie do routera a nie chce mi sie po resecie od nowa ustawiac bo nie pamietam wszystkiego co i jak ;]
Ale nie ma co ubolewac na odtwarzaniu filmow w telefonie przez YT w domu bo nigdy z tego nie kozystam, przeciez jak jestem w domu to odpalam laptopa, a najwazniejsze ze na innych hot spodach YT dziala przez WLAN no i mało tego dziala na wbudowanej przegladarce.
SEX jest jak NOKIA - connecting people ;)
Avatar użytkownika
omerx
90%
90%
 
Posty: 1795
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 16:59
Lokalizacja: Leszno
Mod.tel.: N95-8GB
FW: v35.0.001
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez Garo » 29 stycznia 2009, o 14:11

omerx, no tak ale wieczorkiem późnym leżąc już w wyrku można sobie coś pooglądać...
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPOpera

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez omerx » 29 stycznia 2009, o 16:48

Garo, no tak, wtedy zawsze moge odpalic standardową przegladarke i odpalic filmik YT tylko ze wiadomo dłuzej sie bedzie ladował. Nie ładuje mi tylko real player na WLAN'ie u mnie w domu.
Taki mały OT, YT ma dzial z filmami HD... ide zobaczyc jak to na telefonie bedzie wygladac, bo jeszcze nie sprawdzalem :]

EDIT: Nie da rady :zly:
SEX jest jak NOKIA - connecting people ;)
Avatar użytkownika
omerx
90%
90%
 
Posty: 1795
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 16:59
Lokalizacja: Leszno
Mod.tel.: N95-8GB
FW: v35.0.001
    WindowsVistaFirefox

Re: [S60v3] YouTube - Nie odtwarza mi filmików przez WLAN

Postprzez heskey0007 » 10 lipca 2009, o 09:24

Siema Ziomek sluchaj ja mam ten sam problem ze w szkole czy gdzies indziej przez WLAN youtube mi dziala ale u mnie w domu nie dziala a mam tego samego routeraz co Ty co musze zrobic aby te filmiki z youtube dzialaly ??? bo czytalem cos ze w opcjach routera trzeba zmienic ale co ??napisz jak mozesz

-- 10 lipca 2009, o 09:25 --

RaggaTwins jak bedziesz to napisz bo kurde chcialbym ogladac filmiki na youtube a nie moge tez pisze mi laczenie potem ladowanie i staje:(:(

-- 10 lipca 2009, o 18:03 --

Czesc co mam zrobic aby dzialy mi filmiki z youtube ?? mam w domu router i nie dziala a jak jestem gdzies indziej to mi normalnie youtube dizala i filmiki tez ale u mnie w domu to nie dziala i nie wiem wlasnie dlacezgo jezeli bedziesz to prosilbym Cie abys odpisal(a)
heskey0007
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 10 lipca 2009, o 09:15
Mod.tel.: 788435136
FW: niewiem
    WindowsXPOpera

Następna strona

Powrót do Software S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron