NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Wszystko o aplikacjach i grach dostępnych dla telefonów S60v3. W tym dziale rozmawiamy również o programach na PC wspomagających zarządzanie telefonem etc.

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez JVoo » 27 kwietnia 2008, o 00:17

"c_private" na "private"

jeżeli masz oba foldery to możesz skopiować do zupełnie nowego folderu c_private i tam zmienić nazwę lub po prostu skopiować pliki z c_private do private :)
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    MandrivaFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez matekm » 27 kwietnia 2008, o 00:45

Seńk w tym że kiedy kopiuje te foldery to mi wyskakuje że nie moge utworzyć Private
mam w c private ale nie mogę skopiować do niego nic
matekm
1%
1%
 
Posty: 9
Dołączył(a): 13 kwietnia 2008, o 10:21
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez JVoo » 27 kwietnia 2008, o 08:07

ale to na komputerze pozmieniaj nazwy i zrób odpowiednią strukturę katalogów tak by to co było w c_private było w private itd. Powinny Ci zostać katalogi private, sys, data itp. Bez złamania zabezpieczeń do private również nie da się wgrywać plików.
matekm, złamałeś zabezpieczenia prawda? tak jak pisałem:
I. Czego potrzebujemy:

1. Odblokowanego telefonu - dostępu do katalogu C:/sys
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Virtuocity » 28 kwietnia 2008, o 23:29

Jakaś ciemna masa ze mnie chyba... Skopiowałem "private" do "private", "sys" do "sys", a "data" do "data" no i nic niestety... Może mój błąd polega na tym, że w folderze sys\ utworzyłem folder "hash" w którym znajduje się plik.exe i pozostawiłem w folderze "bin" ten sam plik.exe, lecz nie schashowany?
Avatar użytkownika
Virtuocity
30%
30%
 
Posty: 119
Dołączył(a): 2 lutego 2008, o 15:45
Lokalizacja: Żory
Mod.tel.: 5530XM
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Gregrin » 29 kwietnia 2008, o 15:11

I. Czego potrzebujemy:

1. Odblokowanego telefonu - dostępu do katalogu C:/sys

Takie male pytanko.. jak odblokować telefon ?
Gregrin
1%
1%
 
Posty: 16
Dołączył(a): 8 grudnia 2007, o 02:54
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Vidkun » 29 kwietnia 2008, o 15:14

Złamać system, opis jest dostępny na forum tu.
Yellow Brothers: JVoo, Jackass & VidkunWar... war never changes...
Avatar użytkownika
Vidkun
100%
100%
 
Posty: 2328
Dołączył(a): 16 grudnia 2007, o 11:44
    UbuntuFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez nismo » 29 kwietnia 2008, o 15:15

Takie male pytanko.. jak odblokować telefon ?

viewtopic.php?f=63&t=21720
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Bo$s » 29 kwietnia 2008, o 17:24

Może mój błąd polega na tym, że w folderze sys\ utworzyłem folder "hash" w którym znajduje się plik.exe i pozostawiłem w folderze "bin" ten sam plik.exe, lecz nie schashowany?

Pliku .exe w sys\bin\ nie ruszasz. Jedynie robisz dla niego hasha, zmieniasz nazwę tego hasha na nazwę identyczną jak plik .exe (łącznie z rozszerzeniem) i wrzucasz do sys\hash\
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez JVoo » 29 kwietnia 2008, o 18:41

wydawało mi się, że instrukcja jest jasno napisana... chyba prościej się już nie da...
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    MandrivaFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez zigler » 21 maja 2008, o 17:31

Witam!

Na Nokii E50 wszystko działa jak należy! Instalowałem MiniGps. Najpierw zdjęcie zabezpieczeń z telefonu a potem instalacja patcha według w.wymienionego sposobu. Wszystko bez kłopotów ! Mini gps śmiga jak miło ;)
zigler
1%
1%
 
Posty: 15
Dołączył(a): 21 maja 2008, o 13:40
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Grzegorz1982 » 17 lipca 2008, o 15:37

Mam mały problem zrobiłem tak jak jest napisane w pierwszym poscie i nie moge sobie poradzic.
1. rozpakowałem program ktory chce dodac "MobileDictionary" - powstało mi trzy foldery private, sys, resource
2. haszowałem dwa pliki z folderu sys/bin...(dll i exe)
3. stworzyłem nowy folder w sys/bin/hash ( zmieniłem rozszerzenia pozbywajac sie "hash")
4. wrzuciłem wszystkie pliki z kompa do folderów na karcie pamieci (sys, private, resource) - wiem ze w instrukcji jest aby wrzucic to na telefon ale nie wiem jak moge dostac sie do niego ale ponoc jak sie wrzuci na karte tez działa (gogle)
5. restart telefonu i niestety po uruchomieniu nic nie ma :(

Czy ktos moze powiedziec co zrobiłem zle albo gdzie bład tkwi
Grzegorz1982
10%
10%
 
Posty: 48
Dołączył(a): 1 marca 2008, o 23:29
Mod.tel.: N82
FW: 35.0.002
    WindowsVistaMSIE7

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez JVoo » 17 lipca 2008, o 15:54

Zdaje sie ze ten sposob nie dziala na wszystkie aplikacje... A jeszcze jedno hashe powinny byc w sys/hash a nie w sys/bin/hash
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    unknownOpera

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez SPeder » 29 lipca 2008, o 16:02

U mnie ten sposob nie dziala, robie wszystko zgodznie z instrukcja tylko przegrywam wszystko na karte (powinno tez dzialac) i lipa, nic nie pokazuje sie w Aplikacjach/Programach.
SPeder
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 lipca 2007, o 15:11
    WindowsXPFirefox

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez JVoo » 6 sierpnia 2008, o 15:08

Z tymi bardziej zaawansowanymi aplikacjami może być problem... chyba, że piszesz w sprawie jakiejś prostej... wtedy nie miałbym wytłumaczenia...
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    WindowsXPOpera

Re: Instalacja SIS/SISX z ominięciem instalatora.

Postprzez Mikkiz » 17 sierpnia 2008, o 14:57

nawet sie za to nie biore boje sie że telefon zepsuje albo coś tymbardziej że to za trudne jak dla mnie
Mikkiz
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 13 sierpnia 2008, o 14:33
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Software S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron