NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[N6600] Wymiana głośnika

Dyskusja o hardware telefonów S60v1/2 - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.
S60v1: Nokia 7650, 3600, 3620, 3650, 3660, N-Gage, N-Gage QD, Sendo X, Siemens SX1
S60v2: Nokia 6600, 3230, 6260, 6620, 6670, 7610, 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N72, N90, Panasonic X700, X800, Samsung SGH-D720, SGH-D730.
Regulamin działu
Dyskusja o hardware telefonów S60v1/2 - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v1: Nokia 7650, 3600, 3620, 3650, 3660, N-Gage, N-Gage QD, Sendo X, Siemens SX1
S60v2: Nokia 6600, 3230, 6260, 6620, 6670, 7610, 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N72, N90, Panasonic X700, X800, Samsung SGH-D720, SGH-D730.

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Wymiana głośnika

Postprzez adamo000 » 1 października 2008, o 17:35

Witam. Moja nokia jak zapewne i inne nokie 6600 maja cichy głośnik. :dobani: Czy jest jakiś sposób na to by wymienić go na inny, dużo głośniejszy? Czy da się zamontować z innego telefonu?
adamo000
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 września 2008, o 12:34
    WindowsXPOpera

Re: Wymiana głośnika

Postprzez grigorr » 1 października 2008, o 20:58

Wątpie, aby dało się zrobić coś takiego... Nokia 6600 posiada dźwięk mono przez co dźwięk jest cichy i taki sobie... Można spróbować zrobić coś takiego, ale musiałbyś znaleść głośnik o identycznych wymiarach jak ten standardowy, a potem bawić się w lutowanie, ale pewności, czy to będzie działać nie ma...
Avatar użytkownika
grigorr
40%
40%
 
Posty: 233
Dołączył(a): 4 marca 2008, o 16:51
Lokalizacja: Jelcza
    WindowsVistaOpera

Re: Wymiana głośnika

Postprzez Jackass » 2 października 2008, o 00:00

grigorr, mylisz się. Tam się nic nie lutuje - w tej nokii głośniki są na styki.

adamo000, generalnie istniało kiedyś forum poświęcone 6600 całkowicie i tam czytałem o tym, że głośnik z 6610(i) jest w sam raz do 6600. Nie pamietam czy cos trzeba bylo przerabiac. W kazdym razie sam mam 6600 i generalnie duzo czesci serwisowych pod ręką. Jutro spróbuję wstawic i dam Ci znac.
三名男子 ==> Yellow Brothers: Vidkun, JVoo & Jackass

http://www.MazowieckiKlubOpla.pl

Inne hobby :]

Mess with the best, die like the rest.


Rastaman vibration, yeah!
Avatar użytkownika
Jackass
100%
100%
 
Posty: 2327
Dołączył(a): 26 listopada 2005, o 22:14
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: MotoDefy+N82+E63+inn
FW: najlepszy
    WindowsXPFirefox

Re: Wymiana głośnika

Postprzez lukasz798 » 25 listopada 2009, o 20:37

widzę kolega ma taki sam prblem jak ja :)
ja montuje głośnik od soniaka j220i
dosyć głośny nie wiem czy jest on mono ale zobacze jak będzie grał
o dziwo zuważyłem że styki w se są w identycznej odległości co styki na płycie głównej telefonu
tyle że magnesik jest trochę wyżej i na stykli na głośniku trzeba będzie dolutować trochę cyny aby sygnał przechodził z płyty na głośnik
jedyne co musiałem zrobić to pilniczkiem do paznokci przypiłowałem miejsce w którym osadzony jest głośnik i głośnik od soniaka passuje jak ulał
polecałbym takim jak Ty wymiane właśnie od soniaków z tamtego okresu produkcyjnego
albo po prostu z nokii :)
nie sprawdzałem ale myślę że głosnik z 6630 albo 6610 powinien pasować
Avatar użytkownika
lukasz798
20%
20%
 
Posty: 71
Dołączył(a): 25 listopada 2009, o 20:26
Mod.tel.: sx1 p900
    WindowsXPFirefox


Powrót do Hardware S60v1/2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron