NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Dyskusja o wszystkim co związane jest z telefonami Series 80: Nokia 9110/9110i, 9210/9210i, 9290, 9300, 9300i, 9500 oraz Series 90: Nokia 7700, 7710.

Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Postprzez happypiotr » 4 sierpnia 2009, o 19:59

Witam.

Mam pytanie, czy w 9300i da się zmienić PC tak aby wgrać firmware w polskiej wersji językowej?
Za pomocą NSS?
Jaki PC będzie potrzebny?
I jeżeli da się, to upgrade przez NSU czy trzeba w Phoenixie?

Jeżeli nic z tego, to tylko box w serwisie?

Dzięki wielkie.

Pzdr, happypiotr
Avatar użytkownika
happypiotr
20%
20%
 
Posty: 82
Dołączył(a): 4 lutego 2008, o 01:39
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: Nokia 6730c
FW: 022.001
    WindowsXPFirefox

Re: Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Postprzez Johnny » 4 sierpnia 2009, o 20:44

Za pomocą NSU nie da się wgrać nowego softa nie wiem czy coś się zmieniło z phoenixem ale jak ja miałem 9300i parę lat temu to jedynie boxem można było wgrać.
Avatar użytkownika
Johnny
90%
90%
 
Posty: 1660
Dołączył(a): 8 listopada 2006, o 02:15
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: iPhone 5 4 3gs 6310i
FW: różne
    WindowsXPFirefox

Re: Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Postprzez nemo333 » 5 sierpnia 2009, o 23:42

Niestety się nie da. Wgrywać softa przez NSU J.A.F. itp. możemy tylko w telefonach BB5 a 9300i się do nich nie zalicza. 9300i(jak i inne comunicatory z wyjątkiem E90) to platforma DCT-L
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsXPFirefox

Re: Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Postprzez happypiotr » 6 sierpnia 2009, o 01:50

No to szkoda.. Dowiadywałem się i w serwisie w Krakowie zrobią za 30zł, i nie o kasę chodzi, bo tak naprawdę to nie nie bankructwo, ale oczywiście chodzi o fakt, że nie da się.. :(
Avatar użytkownika
happypiotr
20%
20%
 
Posty: 82
Dołączył(a): 4 lutego 2008, o 01:39
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: Nokia 6730c
FW: 022.001
    WindowsXPFirefox

Re: Czy w tym modelu da się zmienić Product Code

Postprzez nemo333 » 6 sierpnia 2009, o 02:00

niestety nokia dosyc pozno wprowadzila aktualizacje przez usb i dla malej liczby modeli. jak se wprowadzal seusa to dodal wszystkie telefony z ich oferty.
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    MacOSXSafari


Powrót do Series 80, Series 90

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość