NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez nemo333 » 13 grudnia 2009, o 18:07

czerwu123 napisał(a):jestem ciekaw jak by ta czcionka wyglądała http://www.1001fonts.com/font_details.html?font_id=3332

wygląda fatalnie :kwasny: nie ma żadnego ze znaków z tablicy pod klawiszem * nie ma polskich ogonków, nie ma nutki przy profilach, nie ma strzałek na górze w handy taskmanie. ogólnie nie polecam jej.
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsXPOpera

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bedi » 25 grudnia 2009, o 12:22

Witam
mógłby ktoś wstawić czcionkę BAUHAUS z polskimi znakami od BLESIO ? wszystkie załączniki jakie były znikły :)

http://images29.fotosik.pl/201/2c894e6bfabf31b5.jpg

A może posiada ktoś paczkę czcionek jakie wrzucił vBB ? link do odsiebie padł :/
Bedi
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 13 kwietnia 2009, o 12:07
Mod.tel.: E70
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 14 stycznia 2010, o 23:58

Witajcie,

Poszukuje takiej czcionki jak na screenie poniżej

Obrazek

. Dokładnie taka sama mnie interesuje, nie znam nazwy ani rozmiaru by móc Wam ułatwić - nazwa pliku

gothicun8.jpg


wskazuje że może to być jakaś czcionka Gothic, ale czy na pewno tego nie wiem. Na screenie można zobaczyć logo Forum Symbianos Pl może ktoś z Was posiada taką czcionkę?. Bardzo bym prosił o udostępnienie jej, zależy mi na niej.

Jeśli nie to co to może być za czcionka i gdzie ją można znaleźć?.

Pozdrawiam,
Artur
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 15 stycznia 2010, o 00:04

arturo, poszukaj tutaj: http://swiatczcionki.pl/viewforum.php?f=7 Trochę tego jest, ale może akurat znajdziesz tą czcionkę?
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 15 stycznia 2010, o 00:07

Bo$s znalazłem poszukiwaną czcionkę na Forum Symbianos, jest tutaj viewtopic.php?f=32&t=19345&start=30 - zamieścił ją mrtur. Bardzo fajna czcionka.

Mam jeszcze pytanko odnośnie FontRouterMan. Zainstalowałem teraz sobie FontRouter LT - jak wiadomo nie ma on interfejsu graficznego. Chcąc dodać interfejs graficzny aplikacją FontRouterMan aplikację FontRouter LT mam odinstalować czy tylko do instalować FontRouterMa i będzie interfejs graficzny?.

Pozdrawiam,
Artur
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 15 stycznia 2010, o 16:22

arturo, instalujesz i FontRoutera i FontRouterMan'a.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 15 stycznia 2010, o 17:55

Super, wszystko gra jak należy, dzięki!.

Jeszcze wrócę na chwilkę do czcionki :) - zna ktoś z Was taki rodzaj czcionki żeby były tylko same duże litery coś tego typu

FORUM SYMBIANOS.PL


i żeby czcionka miała polskie znaki i te znaki co ma czcionka podstawowa w NOKII E51?. Jak by ktoś z Was znał taką czcionkę proszę o podanie jej nazwy. Prócz oczywiście tej czcionki co szukałem i którą znalazłem.

Pozdrawiam,
Artur
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 23 stycznia 2010, o 19:47

Znalazłem ładną czcionkę, Myriadam Apple się zwie ;)

Obrazek

Pobrać można ją tutaj (z polskimi znakami): http://swiatczcionki.pl/viewtopic.php?f=7&t=491#p1466
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 23 stycznia 2010, o 22:29

Przyznać trzeba że ładna czcionka, a wrócę na do mojej prośby czy jest szansa na czcionkę żeby były tylko same duże litery coś tego typu

FORUM SYMBIANOS.PL


i żeby czcionka miała polskie znaki i te znaki co ma czcionka podstawowa w NOKII E51?.
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez vBB » 24 stycznia 2010, o 20:10

Znalazłem tę czcionkę, można ją pobrać tutaj http://swiatczcionki.pl/viewtopic.php?f=7&t=497#p1484
Spolszczyłem ją, znaków na razie nie dodałem.
Avatar użytkownika
vBB
80%
80%
 
Posty: 1208
Dołączył(a): 16 października 2007, o 19:06
Mod.tel.: Samsung Galaxy S3
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 25 stycznia 2010, o 20:51

Czy jest możliwość ustawienia w FontRouter tak żeby wszędzie była taka sama czcionka ustawiona przez użytkownika prócz opcji wysyłania i czytania SMS/MMS'ów?.

Żeby w SMS/MMS była ustawiona standardowa czcionka taka jak jest w E51?.

Jest taka możliwość?. Jeśli jest to jak to zrobić?.
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 25 stycznia 2010, o 21:18

Moim zdaniem nie da się. Jedynie FontMagnifier pozwala ustawiać różne wielkości czcionki w różnych miejscach w telefonie (chyba), ale wiem, że gryzie się on z FontRouterem.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 25 stycznia 2010, o 23:14

Też gdzieś czytałem że Font Magnifier Nokii gryzie się z Font Routerem i nie zalecane jest mieć Font Magnifier jak używa się Font Routerem.

Pytam o możliwość ustawienia oryginalnej czcionki NOKII przy wysyłaniu i czytaniu SMS/MMS'ów bo gdzieś mi się rzuciło w oczy że jest taka możliwość właśnie w Font Routerem tylko nie wiem gdzie to czytałem.

Bo$s, pozwoliłem sobie wrzucić Twój screen z pierwszej strony postu. Do czego służy zakładka EXTRA widoczna na screenie poniżej

Obrazek

?. Osobiście ja mam ją pustą - co tu można w niej zdziałać :) ?.
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 26 stycznia 2010, o 00:12

Z pomocą Options => Add możesz coś dodać, moim zdaniem różne style dla różnych typów czcionek w telefonie ale nie bawiłem się tym.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez arturo » 9 lutego 2010, o 23:21

Mam takie pytanko - jak nazywa się znak przedzielający wyraz zaznacz na screenie poniżej

Obrazek

?. Za nic nie mogę dojść ładu i składu jaki to znak i czemu się nie wyświetla w czcionce Segoe Print. Najprowodpodobniej będzie to myślnik - jak to jest myślnik to jest on w paczce czcionki Segoe Print pod nazwą endash.

Tylko czemu się nie wyświetla?.
Avatar użytkownika
arturo
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2 czerwca 2008, o 15:12
Lokalizacja: Tarnów
Mod.tel.: NOKIA 6030 E51 E52
FW: Aktualna
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe S60

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości