NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60v3] Zmiana loga operatora

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez wojtaliban » 9 października 2007, o 19:56

W dobrym miejscu zedytowałeś hexa? "F" kodu operatora musi być tam, gdzie pierwsze "F" w edytorze hexów...


Edit. Pochwalcie się jak zmontujecie jakieś fajne logo :]
wojtaliban
40%
40%
 
Posty: 220
Dołączył(a): 23 maja 2007, o 19:22
Lokalizacja: skądinąd
    WindowsXPOpera

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez gucio » 9 października 2007, o 21:52

tak jak opisałeś, robiłem to na kompie i na X-plorerze w telefonie. 62f020- ERA
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mam prawo nic nie mówić, wszystko co powiem może być użyte przeciwko mnie w sądzie. Mam prawo do adwokata,jeśli mnie na niego nie stać zostanie mi przydzielony adwokat z urzędu.
Better to reign in hell, than serve in heaven.
John Milton. Paradise lost
Avatar użytkownika
gucio
100%
100%
 
Posty: 2768
Dołączył(a): 9 marca 2007, o 17:39
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Mod.tel.: Htc Hd2
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez wojtaliban » 9 października 2007, o 22:08

A może Heyah sobie wydzieliła jakiś inny opcode...? Sprawdz przez PhoNetInfo... A jak ten sam co ery jednak, to weź mi podeślij to logo co chcesz na PW i zobaczymy co jest nietak...
wojtaliban
40%
40%
 
Posty: 220
Dołączył(a): 23 maja 2007, o 19:22
Lokalizacja: skądinąd
    WindowsXPOpera

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez gucio » 9 października 2007, o 22:13

Sprawdzałem i to jest to co ERA 260 02.
Mam prawo nic nie mówić, wszystko co powiem może być użyte przeciwko mnie w sądzie. Mam prawo do adwokata,jeśli mnie na niego nie stać zostanie mi przydzielony adwokat z urzędu.
Better to reign in hell, than serve in heaven.
John Milton. Paradise lost
Avatar użytkownika
gucio
100%
100%
 
Posty: 2768
Dołączył(a): 9 marca 2007, o 17:39
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Mod.tel.: Htc Hd2
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez gucio » 9 października 2007, o 22:53

Tak szczerze to mam chyba już dość...11 razy pod rząd i nic. :/ Zassałem sobie podobne logo z neta.
Mam prawo nic nie mówić, wszystko co powiem może być użyte przeciwko mnie w sądzie. Mam prawo do adwokata,jeśli mnie na niego nie stać zostanie mi przydzielony adwokat z urzędu.
Better to reign in hell, than serve in heaven.
John Milton. Paradise lost
Avatar użytkownika
gucio
100%
100%
 
Posty: 2768
Dołączył(a): 9 marca 2007, o 17:39
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Mod.tel.: Htc Hd2
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez wojtaliban » 9 października 2007, o 23:04

Trzeba było robić jak działało :P A tak na serio, to wydaje mi się że ten program jest troche ulepszony i działa już na innej zasadzie. Dowiem się na jakiej i wam dam znać. narazie nic nowego też nie wymyśliłem
wojtaliban
40%
40%
 
Posty: 220
Dołączył(a): 23 maja 2007, o 19:22
Lokalizacja: skądinąd
    WindowsXPOpera

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez willlow » 10 października 2007, o 10:10

no nie wiem co się dzieje.
Ja już zmieniłem kilka razy logo.
Wgrywam jako italy-orange.
Kopiuje plik na karte pamięci.
Edytuje x-plorerem.
z powrotem kopiuje na swoje miejsce.

Za każdym razem działa.
Tylko że ja mam orange - może w erze coś jest inaczej?
Avatar użytkownika
willlow
20%
20%
 
Posty: 69
Dołączył(a): 3 września 2007, o 14:27
Lokalizacja: Łapy
    WindowsXPMozilla

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez wojtaliban » 10 października 2007, o 10:37

Dobra, już mam działający program ;] Tamten nokia Logo od Jaroda coś nawalał...
LogoManager Radzi sobie z tym lepiej :] Wszystko sie robi tak jak opisałem w poradniku, z tym że w programie trzeba zaznaczyć opcje abroad i potem podajemy nasz mcc i mnc :] np 260 i 03 dla orange. No i loga trzeba przeciągać do tego białego okienka ;] I wszystko śmiga

PS. Jak komuś po kliknięci w link reklama wyskakuje, to trzeba skopiować adres odnośnika i go wkleić normalnie... Bo cba coś kombinuje z tym hotlinkowaniem :chytry:
wojtaliban
40%
40%
 
Posty: 220
Dołączył(a): 23 maja 2007, o 19:22
Lokalizacja: skądinąd
    WindowsXPOpera

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez gucio » 10 października 2007, o 18:37

No :D teraz działa :rotfl: Wielkie DZIĘKI dla wojtaliban
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mam prawo nic nie mówić, wszystko co powiem może być użyte przeciwko mnie w sądzie. Mam prawo do adwokata,jeśli mnie na niego nie stać zostanie mi przydzielony adwokat z urzędu.
Better to reign in hell, than serve in heaven.
John Milton. Paradise lost
Avatar użytkownika
gucio
100%
100%
 
Posty: 2768
Dołączył(a): 9 marca 2007, o 17:39
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Mod.tel.: Htc Hd2
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez willlow » 14 października 2007, o 12:12

Ten programik działa świetnie.
Już nie muszę zmieniać w x-plorerem.
Wgrywam logo zmieniam na zapisywanie na karcie i gotowe.
Szybko i sprawnie.

Świetnie
Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
willlow
20%
20%
 
Posty: 69
Dołączył(a): 3 września 2007, o 14:27
Lokalizacja: Łapy
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez djmarco83 » 14 października 2007, o 14:18

wojtaliban napisał(a):Dobra, już mam działający program ;] Tamten nokia Logo od Jaroda coś nawalał...
LogoManager Radzi sobie z tym lepiej Wszystko sie robi tak jak opisałem w poradniku, z tym że w programie trzeba zaznaczyć opcje abroad i potem podajemy nasz mcc i mnc np 260 i 03 dla orange. No i loga trzeba przeciągać do tego białego okienka ;] I wszystko śmiga


mozna prosić o odswierzenie linku do pliku
Ostatnio edytowano 14 października 2007, o 14:43 przez djmarco83, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
djmarco83
10%
10%
 
Posty: 38
Dołączył(a): 28 sierpnia 2007, o 07:40
Lokalizacja: Puławy
    WindowsXPMSIE

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez braset » 20 października 2007, o 18:29

djmarco83, Musisz skopiowac link i wkleic do przegladarki .. cba ma taka ochrone ze nie mozna sciagac np z for..
braset
20%
20%
 
Posty: 60
Dołączył(a): 26 grudnia 2006, o 15:09
    unknownunknown

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez lafiesta » 8 stycznia 2008, o 10:47

spoko programik ;]..mi wszystko smiga
lafiesta
30%
30%
 
Posty: 138
Dołączył(a): 14 czerwca 2007, o 10:17
Lokalizacja: Bielsko-Biaała
    WindowsXPFirefox

Re: [s60 v3] Zmiana loga operatora

Postprzez gogigi » 9 stycznia 2008, o 10:39

Tutaj znalazlem ciekawy sposob na zamine loga operatora - kolor. Jest duzo rysunkow z ktorych mozna sie domyslec w jaki sposob to zrobic bo tekst nie jest w jezyku angielskim. Moze jest osoba ktora to przerobila i powie jak to sie spisuje i jak taka zmiana loga wcina ram ?
hTC TOUCh DIAMOND2
Rom: 1.39.479.1
Radio: 3.43.25.19

Operator: PLAY "FRESH"

Akcesoria:

AC ADAPTER: TC P300
Stereo Headset
Sandisk micro SDHC 4GB
Router LinkSys WRT54GL v4.30.1, HyperWRT 2.1b1 +tofu13c [Feb 3 2006].
Avatar użytkownika
gogigi
80%
80%
 
Posty: 1372
Dołączył(a): 30 kwietnia 2007, o 14:41
Lokalizacja: #Gdańsk
Mod.tel.: hTC TOUCh DIAMOND2
FW: 1.39.479.1
    WindowsXPMSIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe S60

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron